Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ekeby IF Fotboll Herrar

Följ

Fotboll Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Garphyttans IF 1 1 0 0 3
2 Öre BoIS 1 1 0 0 3
3 Ekeby IF 3 1 0 2 3
4 Pålsboda GOIF 1 0 0 1 0

Match

Ekeby IF

3 - 8
Kumla IP (konstgräset)
26 februari 2022
15:30

Garphyttans IF

Referat

Matchrapport: Ekeby IF - Garphyttans IF

Lördag den 26/2 2022. Det datumet kommer att gå in i historieböckerna som datumet till dagen då Ekeby IF gjorde sin comeback till fotbollsplanen på riktigt! I en träningsmatch mot tidigare division 6 laget Garphyttans IF på ett soligt Kumla IP skulle vi äntligen få visa vad vi går för.

Dagarna inför matchen var det ovissheter inom laget. Grabbarna var taggade till tårna, men vi visste inte hur vi skulle mäta oss mot ett annat lag. Det var trotts allt första matchen. Med det sagt beslutade vi oss för att ta vara på denna träningsmatch till 110%. Vi hade inget att förlora så vi skulle ta tillfället i akt att gå ut på planen, spela vårat spel och passa på att ha kul på köpet. Det är det här vi har väntat på!

Dagen var kommen. När Garphyttans IF går upp ur sängen har hela Ekeby IF redan varit uppe och igång ett par timmar i förberedelser för premiären. Alla var taggade, och som om det inte kunde bli bättre så låg ett helt nytt, oanvänd och färdigtryckt set matchställ i förrådet och bara väntade på att få dras på till matchstart. I omklädningsrummet innan matchstart var det inte längre några ovissheter. Ingen sa ett ord om Garphyttans IF. Ingen brydde sig om dem. Vi var överens. Det var Ekeby IF som var i fokus!

Klockan är 15:30 och domaren blåser igång matchen

Vi ville för mycket. Istället blev det ingenting. Vi hade lovat oss själva att gå ut, spela vårat spel och ha kul. Istället fick nerverna det bästa av oss. Helt förståeligt; även en sån fantastisk trupp som Ekeby IF har består i grund och botten bara av människor. Människor som ville bjuda våra underbara supportrar på plats på en vacker fotboll, men istället började vi övertänka situationer. Några mindre väl vårdade scenarion senare hade vi tre mål bakåt och matchtruppens enda fasta mittback på skadelistan. Men Ekeby IF ger inte upp så lätt. Vi såg till att stoppa blödningen och gick in i halvtid med 0-3.

Coachteamet hade analyserat halvleken noga, och kom fram till att ett par ändringar i formation och presspel var tvungna att göras för att få fart på vårat spel. Vi gick från en 4-3-3 till en traditionell 4-4-2, och det medförde att vi kunde vårda bollen bättre i uppspelsfasen, istället för att konstant behöva slå på yta bakom Garphyttans backlinje. Detta för att spara energi på våra yttermittfältare, men även för att ge oss möjligheten att bygga ett fint anfallsspel med bollen vårdad inom laget. Formationsbytet gjorde även att våran tidigare ensamma anfallare fick mer understöd i det höga presspelet. Det tog några minuter av andra halvlek för att komma in i det nya spelsystemet och tyvärr lyckas vi tappa två snabba bakåt under omställningsfasen, men när det väl börja klaffa resulterade det i ett mer kontrollerat samspel inom laget, samt 3 baljor framåt.

Matchen slutar 8-3 till Garphyttans IF, och vad som kan tros kännas som en blytung förlust ses istället som extremt lärorika 90 minuter. Vi har nu fått rätsida på vad som gick bra och vad som behövs slipa på, och vi kommer nu komma in i distriktcupen starkare och vassare än nånsin. För att verkställa det började ledarteamet redan minuten efter matchens slut spåna i att implementera en extra träning i veckan här framöver.

Stämningen i truppen är god och vi blickar fram emot nästa match den 13e mars mot Lillån FK!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Joel Dahlkvist 1 1 0 0 0 0
Theodor Koutakis 1 1 0 0 0 0
Alexander Anell 1 0 0 0 0 0
Anton Hansson-Arliden 1 0 0 0 0 0
Benjamin Åhl 1 0 0 0 0 0
Faysal Omar 1 0 0 0 0 0
Filip Trillkott 1 0 0 0 0 0
Hampus Idestål 1 0 0 0 0 0
Simon Artmark 1 0 0 0 0 0
Tim Hedström 1 0 0 0 0 0
Victor Carlsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Adam Orre 1 0 0 17 8 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng